Debatten om moske i Kristiansand

I det siste så har det vært en betydelig medieomtale i blant annet Fedrelandsvennen om Kristiansand KrFs syn på om Muslimsk Union i Agder skal få dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan for å benytte bygget de har kjøpt i Posebyen i Kvadraturen i Kristiansand som moske.

Administrasjonen var selv veldig i tvil i sin saksfremstilling og forslag til vedtak. Lokalet er i dag ikke godkjent som forsamlingslokale og man må søke om dispensasjon fra gjeldende reguleringsplan.
I KrF så har vi valgt å lytte til de omlag 200 naboene som er uenig i forslag til vedtak. De mener det kan bli problematisk i forhold til støy, parkering, trafikkforhold og de har et ønske om å bevare mest mulig av dette området som boområde. Derfor har vi valgt å si nei denne gangen. Å gjøre dette til en debatt om muslimfrykt er totalt feil. Det er derfor et poeng å nevne at Kristiansand KrF aldri har gått mot, eller uttalt oss negativ til moskeen i Festningsgata. Vi tror også at en moske kan være positivt, spesielt i forhold til innvandrerungdom. Og for eksempel har KrF i Oslo vært positiv til moske der, lenge før de andre partiene kjempet for at man skulle få lov. KrF har alltid og vil alltid kjempe for trosfrihet.
Det kan være interessant å snu litt på flisa i denne saken. Hva mener for eksempel SV’eren Dag Nordbø om skoler basert på livssyn? Det er både SV og AP mot. Så kanskje er det slik at den såkalte religionsfriheten de snakker om bare gjelder i denne saken?
Ellers kan man jo undre seg over om enkelte som uttaler seg i denne saken, faktisk har lest saken.
Man kan også politisk falle i en grøft om at vi skal være så forsiktige med våre nye landsmenn at vi ikke tør å mene noe lenger. Det er en fare.
Det skal ellers bli interessant å følge Fedrelandsvennen fremover på om de kommer til å stå på barrikadene i forhold til trosfrihet på samme måte som i denne saken. Det kan i nær fremtid komme søknader i Kristiansand om f.eks nye barneskoler basert på livssyn, barnehager med utvidet formålsparagraf og dispensasjon på andre reguleringsplaner for bygg beregnet på gudshus. Noe sier meg at så ikke kommer til å skje.