Kristiansand KrF krever skjenkestopp

I VG den 20. januar kunne vi lese at Kristiansand nå igjen skulle åpne kranene. «Det er ingen grunn til å vente»- ble det sagt. Bakgrunnen er at AP, FRP, SP med flere på Stortinget har overkjørt regjeringen.

Dagen etter den famøse beslutningen ser vi at Østlandet preges av den britiske corona-varianten og såkalt «villsmitte».  Regjeringen var også tydelig på at dersom man slipper opp på skjenkestoppen, så vil det føre til at andre tiltak må holdes lengre. Altså at skjenking tydeligvis er viktigere for AP, FRP og SP enn å kunne redusere tiltak som rammer barn og unge.

Vi kan ikke ta noen sjanser på dette nå. Nå har vi sett eksempelet på Bakgården i Kristiansand hvor 120 fikk lov til å samle seg og hvor det ble mye smitte. Vi har også eksempelet med Bellini.

Nå er tiden inne for å stå samlet som kommune og nasjon for å lykkes med å slå ned smitten. Det gjør vi definitivt best ved å ha full skjenkestopp nå. Og samtidig å arbeide videre med vaksineringen, slik at vi snart kan slippe opp på tiltakene og igjen begynne å leve normalt.